دانشجویان بینالمللی با وجود ویروس کرونا مصمم به تحصیل در کانادا هستند

حدود 69 درصد از 6900 دانشجوی بینالمللی که در این نظرسنجی شرکت کردند، گفتند که تحصیلات خود را طبق برنامه ریزی قبلی انجام ادامه خواهند داد. در این میان تنها پنج درصد از دانشجویان گفتند که دیگر به تحصیل ادامه نخواهند داد. بیشتر شرکت کنندگان در این نظرسنجی از کشورهای هندوستان، چین، بنگلادش و دیگر کشورهای آسیایی بودند. کشورهای مقصد این دانشجویان نیز استرالیا، کانادا، انگلستان، ایالات متحده و نیوزلند بوده است. بسیاری از دانشجویان گفته بودند که ترجیح میدهند تحصیلات خود را تا زمان فراهم شدن شرایط برای تحصیل چهره به چهره به تعویق بیندازند. دلیل این مورد این است که تحصیل آنلاین شرایطی که افراد به عنوان دانشجوی بینالمللی برای خود در نظر داشتند را فراهم نمیکند.
Simon Emmet، مدیر عامل IDP Connect خاطرنشان کرد: "تقریباً بیش از نیمی از شرکت کنندگان، 54 درصد از آنها، در نظر داشتند تا پیش از بررسی گزینههای دیگر، تحصیل خود را به مدت 12 ماه یا کمتر به تعویق بیندازند. سی و یک درصد از دانشجویان نیز گفته بودند که مایل به شروع تحصیل به صورت آنلاین هستند تا در آینده شرایط کلاسهای چهره به چهره فراهم شود. با این اوصاف تعداد بسیار بیشتری از دانشجویان تمایل به تعویق تحصیلات خود تا ژانویه 2021 را داشتند تا بتوانند کلاسها را به صورت حضوری برگزار کنند.
با توجه به نتایج به دست آمده، IDP به موسسات آموزشی توصیه کرده است تا به طور شفاف در مورد چگونگی و زمان شروع کلاسهای حضوری به دانشجویان اطلاع رسانی شود. همچنین خود را برای تعداد زیادی از دانشجویانی که تحصیلات خود را از ژانویه تا می 2021 آغاز میکنند، آماده کنند.
شرکت کنندگان در این نظرسنجی بر اساس پیش زمینههای فکری خود، کشورهای مقصد را از 1 تا 10 رتبه بندی کردند. در این میان، استرالیا و کانادا کشور مقصد اکثر شرکت کنندگان در نظرسنجی بود. کانادا به دلیل فراهم کردن شرایط رفاهی برای دانشجویان بینالمللی، ثبات اقتصادی و... بسیار مورد توجه قرار میگیرد. همچنین به نظر میرسد کانادا کمترین محدودیتهای مسافرتی را دارا میباشد.
با کاهش محدودیتهای ایجاد شده استانها در شرایط شیوع ویروس کرونا، فعالیت دانشگاهها نیز آغاز میشود
با شروع کاهش محدودیتهای ایجاد شده برای مقابله با پاندمی کرونا در استانها، برخی از دانشگاهها نیز مراکز خود را باز کردند. دانشگاه مکگیل در مونترال کبک، اولین مرحله از فاز عملیاتی خود را از تاریخ 11 می آغاز کرد. این دانشگاه به برخی از محققان اجازه داده است تا در محیط پردیس فعالیت خود را آغاز کنند. محققان موظف به اجرای دستورالعملهای تعیین شده توسط دانشگاهها هستند. این دستورالعملها شامل رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی، آمادگی برای تعطیلی دوباره در صورت ایجاد تغییرات در سطح موسسه یا دولت و... میشوند.
همچنین دانشگاه دولتی کبک درمونترال Université du Québec à Montréal از بازگشت محققین استقبال میکند. دقیقاً مشخص نشده که محققین در چه زمینهای مد نظر هستند و تنها به این نکته اشاره شده که کار آنها نیاز به حضور فیزیکی در محیط پردیس دارد اگر چه کار در خانه همچنان ارجحیت دارد.
دانشگاه جزیره پرنس ادوارد نیز به محققان، دانشکدهها و دانشجویان فارغ التحصیل اجازه میدهد تا از تاریخ 25 می فعالیتهای تحقیقاتی خد را در محیط پردیس آغاز کنند. همچنین این دانشگاه به برخی از اعضای کلیدی و مدیریت اجازه میدهد تا جلسات را در دانشگاه برگزار کنند، با ین حال رعایت فاصله گذاری اجتماعی و انجام کار از خانه همچنان در اولیت است. فاز دوم بازگشاییها برای تاریخ 15 جون برنامه ریزی شده است. در این مرحله تعداد افرادی که اجازه حضور در پریدس را دارند افزایش مییابد. فاز سوم بازگشاییها نیز با گسترش فضای همراه خواهد بود و از تاریخ 1 آگست آغاز میشود. در این تاریخ افراد برای ترم تحصیلی پاییز آماده میشوند.
کاناداییها چگونه به دانشجویان بینالمللی کمک میکنند
کانادا به روشهای مختلفی به دانشجویان بینالمللی کمک میکند. از جمله این کمکها میتوان به افزایش میزان ساعت کار مجاز از 20 ساعت به 40 ساعت برای مشاغل خاص و اجرای مزایای پاسخگویی اضطراری کانادا (این طرح برای کمک به کسانی که مشاغل آنها به دلیل شیوع ویروس کرونا دچار آسیب شد راه اندازی شده است) برای آنها اشاره کرد. بر اساس این طرح کمکی ماهانه به مبلغ 2000 دلار به آنها پرداخت میشود. همچنین استان کبک گواهی پذیرش دانشجویان بینالمللی که پیش از تاریخ 31 دسامبر 2020 منقضی شده است را به طور خودکار تمدید میکند.
برای رفع مشکلات دانشجویان بینالمللی که همچنان با مشکلاتی مواجه هستند، مدافعان حقوق اجتماعی، دولت فدرال را برای انجام کارهای بیشتر در این زمینه تحت فشار قرار دادند. آقای David Dingwall رییس دانشگاه کیپ برتون سیدنی استان نووا اسکوشیا، اخیراً از دولت فدرال خواست تا Canada Emergency Student Benefit (همانند طرح اضطراری ایجاد شده برای مشاغل آسیب دیده) را برای دانشجویان بینالمللی و همچنین دانشجویان کانادایی آغاز کند. CEBS که در اواخر ماه آوریل معرفی شده بود، به طور ماهانه 1750 دلار به دانشجویان واجد شرایط کمک میکرد اما دانشجویان بینالمللی از این کمک بی بهره بودند. یکی از سخنگویان اشتغال و توسعه کانادا گفته است :"واجد شرایط بودن برای برنامه CEBS همانند واجد شرایط بودن برای دریافت وام دانشجویی است که در آن شهروندان کانادایی یا افراد دارای اقامت دائم مورد نظر هستند."
بر اساس اعلام انجمن داشنگاههای آتلانتیک، استان نووا اسکوشیا در اکتبر 2019 پذیرای 11817 دانشجوی بینالمللی بوده ااست. Dingwall در خصوص گفته است: "تاثیر (دانشجویان بینالمللی) بر استان کوچک ما بسیار زیاد است. من اطمینان دارم که دانشگاههای کانادا و اعضای آنها به پشتیبانی و دفاع از دانشجویان بینالمللی ادامه خواهند داد."