افزایش چشمگیر تقاضای پناهندگی ایرانیان در کانادا

طبق اطلاعات یک سند موجود در اداره مهاجرت کانادا، تقریباً از هر 20 ایرانی که برای موارد مختلفی مانند سفر توریستی، کارگران مهمان و یا دانشجویان بینالمللی ویزای ورود به کانادا دریافت میکنند، یک نفر از آنها درخواست پناهندگی میدهد. بر اساس این گزارش داخلی، در اوایل سال 2019 میلادی، بیش از 125 ایرانی در هر ماه، تقاضای پناهندگی داشتند. بر اساس گزارش Refugee Hub Bulletin بریتیش کلمبیا، در 18 ماه گذشته ایرانیان بزرگترین گروهی بودند که در سواحل غربی کانادا به دنبال محافظت بودند.
تعداد ایرانیهایی که به دنبال پناهندگی در بریتیش کلمبیا هستند، از دیگر کشورهایی که منابع بعدی پناهجویان محسوب میشوند، مانند مکزیک، افغانستان، کلمبیا و نیجریه بیشتر است. در سال گذشته به طور متوسط 65 ایرانی در هر ماه، در حالی که در بریتیش کلمبیا بودند تقاضیای پناهندگی سیاسی کرده بودند. جمعیت بسیار زیادی از ایرانیان در منطقه شمال ونکوور و کوکیتلام اقامت دارند.
در گزارش اداره مهاجرت، افزایش ناگهانی درخواست پناهندگی توسط ایرانیان حاضر در خاک کانادا در اواسط سال 2018 دیده میشود. دلیل این افزایش درخواست پناهندگی، "بحران سیاسی و اقتصادی" در این کشور 82 میلیونی با اکثریت جمعیت مسلمان است که موجب کاهش ارزش ریال شده است. بر اساس گزارشی که توسط Steffan Miles و Diane Desrosiers تهیه شده است، افزایش تعداد پناهجویان ایرانی یک چالش برای یکپارچگی سیستم ویزای کانادا محسوب میشود. نویسندگان این گزارش افزایش پناهجویان را نشان دهندهی افزایش "سفر غیر قانونی" به کانادا میدانند.
در کانادا تقریباً 202000 نفر با اصالت ایرانی زندگی میکنند. از این تعداد، 97000 نفر در تورنتو بزرگ و 46000 نفر در مرکز ونکوور زندگی میکنند. یک پنجم ساکنان محلههای ونکوور غربی، ونکوور شمالی، به ویژه در Ambleside و British Properties و همینطور شهر ونکوور شمالی و به ویژه در خیابان Lonsdale را ایرانی-کاناداییها تشکیل میدهند.
با این حال، گزارش تهیه شده در مورد مهاجرت در ماه می سال 2019، به طور مشخص این مورد را روشن میکند که مقامات نمیخواهند شاهد سوء استفاده از ویزاهای موقت که برای اهدافی مانند سفر توریستی، بازدید از اعضای خانواده، تحصیل دانشجویان بینالمللی و یا کارگران خارجی صادر میشوند باشند.
تعداد ایرانیانی که تقاضای ویزای موقت کرده بودند، از 24000 نفر در سال 2016 به 78001 نفر در سال 2018 افزایش یافت. "درصد ویزای صادر شده که منجر به ادعای پناهندگی شده است، در سال 2014 از یک درصد به دو درصد و در سال 2018 به پنج درصد ویزاهای صادر شده رسید."
در پاسخ به این افزایش تقاضا، مقامات مرزی درصد بسیار بیشتری از تقاضاها را رد کردهاند. در گزارش آمده است: "دفاتر صدور ویزا برای اصلاح تصمیم گیریها در راستای کاهش درصد نتایج منفی اقدام میکنند. هدف این است که در امور مربوط به مسافران واقعی تسهیل صورت گیرد و در عین حال از ارایه ویزا به متقاضیانی که پس از پایان مدت اقامتشان، از ترک کردن کانادا امتناع میکنند، جلوگیری شود.